Vedligeholdelse af Hvidbjerg vinduer

Bestyrelsen Ukategoriseret Leave a Comment

De nye vinduer fra Hvidbjerg skal vedligeholdes løbende. Nedenfor ses instruktionen fra Hvidbjerg omkring hvordan.
Bemærk af WD-40 IKKE er en syrefri olie, og bør derfor ikke bruges til smøring da det vil beskadige vinduerne.

Vedligehold for ALUX TRÆ/ALU Elementer

GENEREL VEDLIGEHOLDELSE
Det er vigtigt at smøre og vedligeholde alle typer beslag for at sikre en let og uhindret betjening og funktion, og ligeledes er det er krav for at opretholde garantien på elementerne.

Vi anbefaler, at man min. 1 gang årligt smører alle bevægelige beslagdele med syrefri olie (f.eks. alm. cykelolie). Specielt i kystnære områder med saltholdig luft og i områder med større luftforurening bør beslag smøres og vedligeholdes oftere for at opretholde garantien.

Topstyret, topvende, sidestyret og sidehængt beslag
er glidebeslag. Alle ledforbindelser og hængsler skal smøres. Der skal smøres både udvendigt på ledforbindelserne og i spalteåbningen mellem “armene”. Der anvendes syrefri olie, efterfulgt af langtidspåvirkende syrefri fedt på spray.

Glideflader, glideskinner og glideklodser holdes rene. Der kan påføres stearin eller tør glidemiddel på glidefladerne for at lette friktionen. Brug aldrig olie på disse flader.

Friktionsbremser på sidehængte vinduer og terrassedøre
Glideskinnen holdes ren. Grebsaktiverede bremser smøres normalt ikke, men kan, om nødvendigt, smøres med et tørt glidemiddel.

Sidebundhængt (dreje/kip)
Vinduer smøres på alle låsetappe og i slutblik med syrefri olie. Bundhængslet skal ikke smøres, da det er fyldt med fedt ved monteringen. Saksebeslag og friktionsbremse smøres med syrefri olie i alle ledforbindelser.

Kolvepaskviler og rullepaskviler
smøres med syrefri olie i låsekassen og ved ruller, kolver samt på slutblik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *